Appel Gorgonzola Pizza van RTL 4

Inleiding van het recept. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec pulvinar faucibus volutpat. Vivamus urna neque, ornare eu ultricies quis, condimentum eu magna. Donec ullamcorper magna vitae scelerisque tincidunt. Fusce tempus nibh risus, at laoreet risus mattis vel.

Pasta

Basis recept

Pizzadeeg 500 gr
300 gr meel
25 gr gist
Theelepel zout
1 kopje lauw water
olijfolie

Pasta

Pizzadeeg

Schud het meel in een hoopje op de tafel en maak in het midden een kuiltje. Schud hierin het theelepeltje zout. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij het meel. Kneed het meel net zo lang tot een vaste deeg ontstaat indien de deeg plakt ietwat meel erbij doen. Vorm hiervan een deegbal en laat onder een vochtige doek twee uur rijzen zodat de deeg verdubbelt in omvang. Als de deeg is gerezen nogmaals kneden, eventueel met een scheutje olijfolie “extra vergine”. En laat de deeg nog 5 minuten rijzen. De deeg is klaar voor gebruik.

Bij de Italiaanse pizza steenovens zijn houten pizzascheppen bijgeleverd, heel handig om een ronde vorm uit het pizzadeeg te snijden!

Pasta

De topping voor de RTL Kidsjen Pizza

1 appel in dunne plakjes gesneden
Stukje pikante Gorgonzola
wat gepelde walnoten
in Aceto Balsmico gekarameliserde rode ui
wat rucola

Pasta

Beredingswijze gekarameliseerde rode ui

Snijd de rode ui in ringen. Breng wat botor in een pannetje aan het smelten, voeg de rode ui toe en smoor deze. Blus af met een flinke scheut Aceto Balsamico en karameliseerd de ui. Laat afkoelen

Pasta

Tot slot

Neem de basis pizza bodem en bedek deze met de gekarameliseerde ui, dan de schijfjes appel er over heen schikken en de stukjes pikante Gorgonzola en de gepelde walnoten erover.

Stop hem 5 minuten in de Pizza steenoven en klaar! Smakellijk!!