Individuele Workshops

Het is sinds kort ook mogelijk om je individueel voor een van onze workshops in te schrijven. Selecteer eenvoudig een workshop waar u intresse in heeft en reserveer direct online!

Individuele Italiaanse kookworkshop

Onder begeleiding ga je aan de slag in de keuken om traditionele Italiaanse recepten te bereiden om deze vervolgens gezamenlijk aan tafel te nuttigen. De gerechten gaan mee met het seizoen en zijn dus wisselend. Vaak heeft het gerecht een verhaal, van herkomst, oorsprong, of soms zelfs een mythe. Hierover zal ook kort wat verteld worden en er zullen bij de gerechten passende wijnen geschonken worden en uitgelegd waarom no juist deze wijn & spijs combinatie een goede is.

Kortom, hou jij van de Italiaanse keuken en wil je hier wat meer van leren, schrijf je dan snel in!

Minimaal aantal deelnemers: 8 / 16 
Kosten: € 90,- inclusief drankjes.
Datum:17 November 2022
Duur: 4 uur
Tijd:17 – 21 uur

pexels-adonyi-gábor-1400172
Close up portrait of a female and male hands toasting with glasses of white wine over table

Individuele thema workshop herfst / winter / kerst

Deze gecombineerde workshop neemt je mee naar een heerlijke herfst of winter gerecht, maar dan zo dat hij ook kerst waardig gepresenteerd kan worden. Hoe handig is dat 😊

Bij deze workshop staat het gebruik van seizoensproducten en het liefst lokale producten, centraal. En speciaal met kerst in het vooruitzicht zal het menu zo opgebouwd worden dat je het kunt gebruiken voor je kerst diner thuis. Het menu word zo opgebouwd dat je relax, gezellig kunt tafelen zonder stress in de keuken, zodat je gezellig aan tafel kan zitten bij je gasten met een goed glas wijn. Ook zullen we aandacht hebben voor de wijn & spijs combinatie.

Dus ben wil jij goed voorbereid zijn of ben je nieuwsgierig wat het seizoen je te brengen heeft in de keuken, schrijf je dan snel in.

(* wanneer er minder aanmeldingen zijn dan het minimaal aantal deelnemers kan de workshop niet doorgaan)

Duur: 3 uur
Minimaal aantal deelnemers: 8
Kosten: 125,- inclusief drankjes
Datum: 29 November 2022

Duur: 5,5 uur
Tijd: 15.30 – 21 uur

Wild

Tijdens deze cursusdag komen de diverse bereidingen van wild aan bod. Het meest duurzame product van de Veluwe. Er worden verschillende soorten wild besproken en behandeld, gevogelte, klein wild en grofwild. Tevens een klein stukje theorie en vervolgens ga je er mee aan de slag in de keuken waar je een 3 gangen wild menu gaat bereiden wat natuurlijk vervolgens heerlijk onder het genot van een glas passende wijn gegeten gaat worden.

Minimaal aantal deelnemers: 8
Kosten: € 95,-
Datum: Nieuwe datum volgt.
Duur: 4 uur
Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Wild
Wijnfles

Basis kennis wijn

De cursus middag/avond bestaat uit een deel theorie, maar ook natuurlijk proeven, herkennen en benoemen. Het belangrijkste is er achter te komen wat jij lekker vindt zodat je nooit meer radeloos voor een schap staat of op de kaart is een restaurant aan het kijken bent.

Duur: 3 uur
Minimaal aantal deelnemers: 8
Inhoud: leer de basis kennis in 1 middag / avond van wijn. Wijnbouw, wijnregio’s, het lezen van het etiket, wijn kiezen, proeven en beoordelen en herkennen, ook van fouten.
Kosten: € 55 (inclusief twee proef flesjes mee naar huis).
Datum: Nieuwe datum volgt.

Duur: 3 uur
Tijd: 14.00 – 17.00 uur

 

Koken volgens de seizoenen "winter"

Op deze cursus dag bereid je onder begeleiding een (h)eerlijk wintermenu. De dagen zijn korter, donkerder en soms is het echt koud naar en guur. waar heb je dan zin in….

Juist ja in…   echt (h)eerlijk comfort food. 

Eten dat je opwarmt en gelukkig maakt, wat gezelligheid brengt in huis aan tafel. denk hierbij in seizoensproducten, en bereidingswijze die echt bij het seizoen “winter” passen.

 Wij proberen zoveel mogelijk lokale en biologische producten hiervoor te gebruiken. Zoals zuivel en groenten van biologische boerderij Veld & Beek en het vlees van de Landgoed Klein Mariendal.

Duur: 4 uur
Minimaal aantal deelnemers: 10

Kosten: € 75,- inclusief 2 glazen wijn

Datum: Nieuwe datum volgt.
Tijd: 16.00 – 20.00 uur

bietjes
happy easter

Pasen!

Bereidt je op tijd voor op een relaxt, maar heerlijke Paasbrunch.

Heerlijk Pasen, tijd om gezellig met je gezin of familie samen te zijn en relax te tafelen. Daar is deze cursus dag voor bedoeld. Je leert hele klassieke paas recepten en gaat naar huis met voldoende inspiratie om thuis een heerlijke relaxte paasbrunch te bereiden.

Duur :4  uur
Minimaal aantal deelnemers: 6
Kosten: € 75,- all inclusive
Datum: Nieuwe datum volgt. 
Tijd: 12 – 16 uur

Pizza !

Hoe maak je een echte lekkere pizza !

Natuurlijk maak je deze met de Ferrari G3 pizzaoven, deze oven is bij ons verkrijgbaar. Je kunt hier een kant en klaar bodem of reeds belegde pizza binnen 4 minuten op bakken, maar er gaat natuurlijk niets boven een zelf vers gemaakte dunne krokante Italiaanse pizza. Deze zijn zo veel lekkerder en gezonder. In 1,5 uur geven we jou de tips en tricks voor het beste resultaat.

De Optima pizza ovens zijn bij ons verkrijgbaar vanaf € 159,95. Bij aankoop van een Optima pizza oven ontvangt u vriendenvoucher voor een t.w.v €27,50 voor een pizza workshop. 

Duur: 1,5 uur
Minimaal aantal deelnemers: 10
Kosten: € 27,50 inclusief 1 glas wijn of een biertje. 
Datum: Nieuwe datum volgt.

Tijd: 17.30 – 19.00 uur

 

Hands taking sliced homemade pizza with cheese and bresaola, served on black plate with fresh arugula, olive oil, glass of red wine and kitchen towel over old wooden plank background. Flat lay.